Pestera Ursilor
Informaţii utile
Obiective turistice
Cazare Chiscau
Restaurante
Restaurant Laura
Obiective turistice aproape de Chiscau
Obiective turistice în apropiere de Chiscau

Pestera Ursilor este poate cel mai cunoscut obiectiv turistic din Romania si face parte din categoriia obiectivelor turistice care trebuie vazute cel putin odata in viata. Zona in care se afla Pestera Ursilor este o zona deosebit de bogata in obiective turistice, mai mult sau mai putin cunoscute. In cele ce urmeaza va prezentam cateva asemenea obiective de interes national si international.
La mica distanta de pestera se afla Muzeul Flutur, muzeu etnografic care poate fi vizitat in mod gratuit, fiind la latitudinea vizitatorilor de a face donatii.
La o distanta de numai 50 Km de Chiscau si Pestera Ursilor se afla cunoscuta statiune montana Stana de Vale, unde se afla Izvorul Minunilor.
Tot in apropiere de Chiscau se afla la o distanta de 35 Km zona turistica Padis din Parcul Natural Padis, cu zone extrem de pitoresti cum ar fi Cetatile Ponorului, Pestera Focul Viu.
Valea Shighistel cu toate ca se intinde pe o suprafata destul de mica are un potential turistic ridicat datorita numarului mare de pesteri din zona.
Muzeul Etnografic Horia si Aurel Flutur Chiscau

Muzeul Flutur Chiscau
In drum spre sau de la Pestera Ursilor merita sa opriti la Muzeul Etnografic Flutur. Acest muzeu adaposteste un numar impresionant de unelte, ustensile, scule, masini unelte, vechi si chiar foarte vechi. Pe langa aceste exponate, aveti posibilitatea sa vizitati si expozitia permanenta a portului popular, adapostit de acealsi muzeu. Intrarea la muzeu se face in mod gratuit, iar daca ceea ce ati vazut vi s-a parut interesant, in functie de posibilitati, puteti face donatii.
detaliiDetalii
Stana de Vale

Stana de Vale
Stana de Vale este statiunea montana a judetului Bihor si se afla la o altitudine de peste 1000 m. Aerul curat, conditiile pentru sporturile de iarna si in deosebi cantitatea de zapada care chiar si in cei mai secetosi ani depasesc 1 m, face ca anual numerosi turisti sa ajunga pe aceste meleaguri. La Stana de Vale se gaseste Izvorul Minunilor, izvor care se poate vizita, fiind la cca 600 m de Hotelul Iadolina, accesul facandu-se pe un drum asfaltat.
Padis

Padis
Zona Padis este recunoscuta ca fiind cea mai frumaoasa din Muntii Apuseni, fiind brazdata de numeroase parauri care apar si dispar sub pamant ca ulterior sa apara la cativa kilometri mai la vale. Numeroasele formatiuni carstice de o rara frumusete ofera unicitate acestei zone. Dintre locurile cele mai cunoscute putem aminti Cetatile Ponorului, Pestera Focul Viu, Poiana Ponor, Cheile Galbeneei. Din si Spre Padis exista numeroase trasee turistice care ghideaza turistul prin zone de o frumusete rara.
Valea Sighistel

Sighistel
Valea Sighistel este o zona mai putin cunoscuta de turisti dar cu atat mai spectaculoasa. Cu toate ca lungimea vaii Sghistel este de aproximativ 9 Km, peisajul este deosebit de pitoresc. Sectorul inferior al vaii este practic un canion, cu pereti verticali, avand o lungime de cca 4 Km. Valea sighistel este un paradis pentru speologi datorita celor peste 200 de pesteri care se afla pe o suprafata de numai 10 Km patrati. De la Pestera Ursilor se poate ajunge in Valea Sighistel traversand Culmea Magura, coborand pe poteca marcata cu punct rosu.
Publicitate
Cursul oficial BNR
Curs EURO 1 EUR 4.9022
Curs Dolar 1 USD 275.3601
Curs Forint 100 HUF 0.0553

valabil : 07.02.2023
© 2012-2023 PesteraUrsilor.net